کتابخانه شهید لکزائی شهرک گلخانی

همزمان با آغاز ایام الله دهه فجر در شهرستان مرزی نیمروز سیصد و سی و هفتمین نشست کتاب خوان در شهرستان مرزی نیمروز برگزار گردید

 

 به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان،احسان حیدری رئیس اداره کتابخانه های عمومی نیمروز گفت:همزمان با ایام الله دهه مبارک فجر سیصدو سی وهفتمین نشست کتاب خوان در کتابخانه حضرت ابوالفضل (ع) شهرستان نیمروز برگزار گردید وی ادامه داد در این نشست 10 عنوان کتاب توسط کتابداران،نویسندگان واعضای کتابخانه های عمومی به حاضرین معرفی شد

1-    کتاب‌ شرح‌اسم،نویسنده: هدایت الله بهبودی - ناشر: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی - ارائه دهنده: سید احسان حیدری

این کتاب به بیان زندگینامه مقام‌معظم رهبری ‌حضرت آیت الله خامنه ای می پردازد. شروع این کتاب اشاره به نیای پدری و مادری ایشان داشته و در ادامه مراحل مختلف زندگی ایشان از تحصیل در مقاطع ابتدایی تا مدارج عالی تحصیلات حوزوی را که در شهرستان های مشهد مقدس و قم سپری گشته بیان می نماید. این کتاب در ادامه از آشنایی ایشان با امام خمینی(ره) و مبارزات سیاسی شان مطالبی را بیان نموده و شرح دوران اقامت اجباری در ایرانشهر را شرح می دهد. لازم به ذکر است این کتاب زندگی نامه مقام معظم رهبری را تا پیروزی انقلاب اسلامی بیان می نماید. نثر روان وبیان خاطرات از ویژگی های این کتاب بوده که بر جذابیت آن برای مخاطب افزوده است.

2-    کتاب‌خونبهای اسفندیار، نویسنده:فواد فاروقی، ناشر:انتشارات پل(تهران)- ارائه دهنده: محمود منصوری

این کتاب که نوعی بازنویسی فصلی از شاهنامه است که شامل سرگذشت خاندان رستم پس از کشته شدن اسفندیار می شود.از زندگی رستم وزال وفرامرز جوان گرفته تاازدواج بهمن واتفاقات درباربصورت مفصل بدون حذف اضافات داستان. نویسنده سعی کرده سرگذشت بهمن(فرزند اسفندیار) را در کنار رستم شرح دهد ودر این راه از هرگونه اطناب وقصه پردازی استفاده کرده است وسعی نموده تا جایی که میتواند از لغات عربی استفاده نکند... او دربعضی از اتفاقات داستان نتوانسته احساسات وافسوس خوردن خود را پنهان کند واین عواطف را در متن نیز آورده است .... نثر شیوا و موزون و کلام کهن وار فاروقی به کتاب او رنگ وبوی نثر مرسل داده است.

3-    نام کتاب: ابوالفضل العباس(ع)- نویسنده:قاسم رجبیان- ناشر:عصر رهایی (قم)- ارائه دهنده: محمدعلی منصوری

این کتاب که در دو جلد نوشته وچاپ شده است زندگی نامه ی حضرت عباس(ع) علمدار کربلا را از تولد تا شهادت در کربلا را در بر دارد. جلد اول آن به جز زندگی نامه شامل جنگها واتفاقات خاص زندگی ایشان است که نویسنده از کتب معتبر تاریخی استفاده کرده است.اما جلد دوم در مورد کرامات حضرت است و به نوعی سندی بر باب الحوائج بودن ایشان... نویسنده با سند برخی از آن کرامتها را به یقین رسانده.. نثر شیوا ولحن زیبای رجبیان متن این کتاب را زینتی افزون بخشیده است.

4-    نام کتاب: آخرین گودال- نوشته :لوییس سکر- ترجمه حسین ابراهیمی- ناشر: قدیانی- ارائه دهنده: ابراهیم شهریاری

داستان آخرین گودال به روایت زندگی خانواده ای میپردازدکه تصور میکنند نفرین شده اند. نفرینی که درپی دزدی جدشان دامن آنها را گرفته بداقبالی بخش ثابتی از زندگی پرازمشکل آنان است تا آنجا که وقایع بعدی باورآنان بر بداقبالیشان را به چالش می کشد. مطالعه داستان برای نوجوانانی که مشکلات زندگی را دلیلی بر بدشانسی وبد اقبالی خود میدانندتوصیه می شود. جذابیت وکشش داستان لذت مطالعه آن رادوچندان می کند.

5-    نام کتاب : زندگینامه امام علی(ع)- نویسنده:امیرحسین فردی- ناشر:مدرسه- ارائه دهنده: جواد میر

این کتاب به بیان زندگی نامه امام علی (ع) پرداخته و از رشادت های ایشان در جهت گسترش اسلام سخن می گوید. بر اساس این کتاب ایشان اولین کسی بودند که به پیامبر ایمان آوردند و پیامبر ایشان را جانشین ، وصی و خود معرفی کردند. در نهایت این کتاب به نحوه به شهادت رساندن حضرت علی (ع) اشاره می نماید.

6-    نام کتاب: عشق مرز ندارد- نویسنده: شهره وکیلی – ناشر: پیکان - ارائه دهنده: محمد رضا گلزاری

این کتاب روایت رویدادها واتفاقاتی که برای یک دختربه نام منیر اتفاق می افتد.منیر در دوران خردسالی علاقه زیادی به شعر وشاعری پیدا می کند اما پدرش شدیداً با شعر پردازی او مخالف است. بنابراین منیر به ناچار با ترس ودلهره نیمه های شب داخل اتاقش شعر نوشته و سپس آنها را از بین برده تا پدرش نبیند. منیر پس از اتمام دوران دبیرستان ازدواج کرده و از آنجا که همسرش انسانی منطقی بود با ادامه تحصیل او مخالف نبود بنابراین او دررشته ادبیات تحصیل ویکی از شاعران به نام شد.

7-    نام کتاب: راز باغ متروک - نویسنده: محمود برآبادی- ناشر: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان - ارائه دهنده: زهرا صیادی

این کتاب داستان معلمی است که به‌تازگی به روستایی به نام حکیم‌آباد رفته است. او به دنبال ردی از پدربزرگش، به گل‌تپه، روستای مجاور حکیم‌آباد می‌رود تا شاید نشانه‌ای از او بیابد. از سوی دیگر، چهار دانش‌آموز مدرسه که درباره وجه تسمیه یا علت نام‌گذاری روستا تحقیق می‌کنند، با راهنمایی «بابا مراد» پیرترین مرد روستا به باغ متروک حکیم می‌روند تا صندوقچه با ارزشی را که حکیم داشته، بیابند. سرانجام پس از ماجراهای زیاد، بچه‌ها موفق به کشف آن صندوقچه می‌شوند و پس از باز کردن آن، معلوم می‌شود که حکیم، پدربزرگ آن آقا معلم بوده و سال‌ها پیش هم فوت شده است.

8-    نام کتاب: سفرنامه برادران امیدوار- نویسنده: عیسی و عبدالله امیدوار- ناشر: امیر کبیر- ارائه دهنده: محبعلی نهتانی

عیسی و عبدالله امیدوار، دو برادر پژوهشگر پرشور ایرانی در سال ۱۳۳۳ با همتی پولادین عـزم کردند تا جهان را با تمامی پیچیدگیهایش بکاوند. در آن دوران که امکانات سفر قابل مقایسه با جهان امروز نبود آنها سفر خود را به وسیله دو موتورسیکلت از تهران به سوی مناطق مختلف جهان آغاز کردند. حاصل این سفرهای پر مخاطره عکسها، فیلمهای مستند، اشیاء و لوازم مربوط به زندگی قبایل و اقوام گوناگون در این مـوزه بازتاب دهـنده غنا، پیـچیدگی و گـوناگونی فرهـنگهای بشری است که بر عـظـمت و گسـتردگی کار بـرادران امیدوار نیز گواهی می دهد.

9-    نام کتاب: سو و شون- نویسنده: سیمین دانشور- ناشر: خوارزمی- ارائه دهنده: مرضیه رخشانی نیا

این کتاب به بیان داستان زندگی دو شخصیت به نام های زری و یوسف می پردازد. زری و یوسف در میهمانی عقدکنان دختر حاکم شرکت می‌کنند. از ورای چند و چون عروسی خواننده با فضای اجتماعی سال‌های ۱۳۲۰آشنا می‌شود. سال‌هایی که انگلیس در فارسنیرو پیاده کرده و جنگ ناخواسته با خود گرسنگی و بیماری آورده‌است. یوسف، خان روشنفکر و متکی به ارزش‌های بومی، حاضر به فروش آذوقه مردم به ارتش بیگانه نیست و می‌خواهد از مردم پشتیبانی کند. اما زری، همچون همه زنان سووشون، حتی چهره‌های منفی چون عزت‌الدوله، که هریک به نوعی وجوه گوناگون ستمدیدگی، بی‌پناهی، ناکامی، فداکاری و تحمل زن ایرانیرا به نمایش می‌گذارند، مسالمت‌جویانه، می‌کوشد او را آرام کند

  • محمود منصوری

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی